КАРИЕРА КАТО МЪРЧАНДАЙЗЕР

Профи цени хората си, подкрепя ги и ги мотивита!

Стани част
от екипа
на Профи

СПОДЕЛЕНО ОТ НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Какви са основните дейности?
- Зареждане на стока на рафтовете в магазините
- Следене за наличностите на обслужваните артикули
- Съдействие при изготвянето на заявка
- Грижа за доброто позициониране на продуктите
- Попълване на репортинг приложение (фирмата предоставя мобилен телефон,интернет и обучение за попълване на репорт)
2. Кои магазини ще обслужвам?
Мърчандайзинг се извършва в магазините на големите търговски вериги Билла, Кауфланд, Метро, Фантастико, Т-Маркет, Лидл и др.
3. Кога ще работя и колко часа?
Работният ден е 8 часов, от 08-17 часа, понеделник-петък, почивни официални празници.
4. С какви продукти ще работя?
Ще обслужвате продукти на едни от най-големите и добре познати производители в категории захарни изделия,храни,напитки,козметика и др. Продуктите са подробно описани и лесно достъпни в репортинг приложението в служебния телефон.
5. Колко далеч трябва да пътувам и по колко магазина ще обслужвам?
Покриваме широка мрежа от магазини и така можем да съобразим обслужваният обект да е в близост до мястото, където живее мърчандайзера, като броят на обектите е обикновеннно 1 или 2 по-големи магазина в един компактен район,така че мърчандайзера да не губи време в транспорт. Компанията осигурява карта за градски транспорт или, при нужда от използване на личен автомобил ,се заплаща наем на автомобила и гориво.
6. Колко време ще ми трябва, за да се обуча като мърчандайзер?
Обучението трае до 1 месец,практически насочено е,провежда се в магазините от супервайзор или старши мърчандайзер, като новите колеги работят винаги в екип с настоящ колега и получават постоянна подкрепа и съдействие.

Мърчандайзер – професионалистът, който изпълнява вашите таргети

Всеки бизнес, който използва услугите на професионална мърчандайзинг фирма за повишаване на продажбите си, всъщност работи с един, няколко, цял екип или отдел мърчандайзери. Това са хората, които изпълняват всички рекламни дейности, маркетингови кампании и събития, за да може да постигнете заложените резултати. Мърчандайзерът е изключително важна част от успешната работа на всяка фирма, предлагаща мърчандайзинг услуги, и днес ще ви разкажем малко повече за работата на тази фигура.

Прочети повече

Кои са основните задължения на мърчандайзера?

Мърчандайзер 1
Мърчандайзер – задължения

В следващите редове сме събрали някои от основните задължения, които покрива професията мърчандайзер, който работи на терен в търговския обект. На първо място, мърчандайзерът се грижи за създаването на добра връзка между компанията и търговските единици, с които работи. Това означава интензивна комуникация между мърчандайзера и представител на търговския обект, в която се засягат теми, като позициониране на продукта, излагане, определяне и поддържане на оптимално количество стока за зареждане, предстоящи рекламни кампании и други. Мърчандайзерът е отговорен за търговското представяне на фирмата и по-точно – повишаването на продажбите спрямо минал период. Това се случва с много инструменти, които компанията за мърчандайзинг услуги залага за следващ период, а мърчандайзерът трябва да изпълни. За да бъде успешен в тази професия, мърчандайзерът трябва да е запознат с основните правила на рекламата и маркетинга, с правилните техники на излагане на продуктите, в зависимост от целевата аудитория, търговския обект и ценовия клас на стоките, както и умело и спокойно да комуникира с хора. И не на последно място – мърчандайзерът трябва да може да работи добре в екип, да делегира задачи и на други участници в процеса, да проседява представянето им и прави корекции, когато това е необходимо.

Мърчандайзер 2
Мърчандайзер в ПРОФИ Мърчандайзинг

Всички мърчандайзери, които работят на терен за фактическото осъществяване на рекламните и маркетинг стратегии, разполагане на продуктите по стелажите, подреждане/преподреждане, поставяне на реклами материали свързани с промоция или въвеждане на нов продукт, инсталиране на стелажи и острови, провеждане на дегустации, игри и други. Мърчандайзерите на терен са крайният елемент от веригата, с който клиентът често има най-голям досег. Това означава, че мърчандайзерът на терен се превръща в рекламното лице/посланик на бранда, който промотира в момента. Затова е изключително важно мърчандайзерите да се отнасят към работата си сериозно и отговорно и да предадат правилното послание за марката на потребителите. Мърчандайзерът на терен определено е много важен елемент от успешното имплементиране на цялостната стратегия за повишаване на продажбите и е от ключово значение за фирмите, предлагащи мърчандайзинг услуги.

С какво се занимава професията мърчандайзер в ПРОФИ?

Всеки служител на позицията мърчандайзер в ПРОФИ е отговорен за един или два търговски обекта, разположени в близост от дома му. Ние сме избрали този модел на работа, защото по този начин нашите мърчандайзери са по-ефективни, не губят излишно време в това да стигнат до работа или от единия обект в другия и могат при нужда бързо да посетят всеки един от обектите, за които отговарят. По-малкият брой обекти също помага на мърчандайзера да се концентрира по-добре в работата и изпълнението на текущата маркетингова стратегия. Колкото по-малко обекти посещава мърчандайзерът, толкова по-добре се справя с работата и повишава качеството на изпълнението ѝ. Отговорността за търговските обекти включва всякакви действия за по-доброто представяне на конкретни брандове, които са фокус на мърчандайзера. В работния ден на един мърчандайзер от ПРОФИ се включват дейности като:

 • Съдействие при поръчка на конкретни продукти, достигнали минимални нива на наличност или при установяване на необходимост, която се оказва на отговорния служител от търговския обект;
 • Съдействие при приемане на поръчани стоки;
 • Мърчандайзерът излага продуктите в търговска зала по предварително уговорения начин и план;
 • Проверка на срок на годност и търговки вид на стоките;
 • Мърчандайзерът трябва да разполага правилните ценови етикети за конкретните стоки, които са фокус на неговата работа;
 • Мърчандайзерът има отговорност да позиционира, излага и подрежда допълнителни точки за продажба;
 • Изпращане на репорт за свършената през деня работа в конкретния търговски обект до търговските мениджъри, които след това анализират информацията и предлагат последващи действия за реклама и маркетинг.
  Мърчандайзер 3
  Мърчандайзер професия

Системата на работа на мърчандайзера включва използването на специално разработено приложение от ПРОФИ, с което той изпращат важна информация към колегите в офиса, които се грижат тя да достигне до клиента. За да може да изпълнява задачите си правилно, мърчандайзерът е обучен от старши служител или супервайзор, който има целта да разясни начина на работа, правилното и грешното изпълнение на дейностите от деня, както и фокусът на мърчандайзера.

Достигането на по-високите продажби на клиентите е цел не само за клиента, но и за мърчандайзера. Всички наши служители на позицията мърчандайзер са обвързани директно с постигнатите резултати чрез нашата бонусна схема. Така че вниманието към детайла и старанието на нашите мърчандайзери се отплаща всеки път, когато достигнат и надминат заложените цели за конкретния период. Ако всичко написано до момента ви беше интересно и полезно и искате да получите допълнителна информация за работата на мърчандайзера в ПРОФИ, не се колебайте да се свържете с нас още днес!

Мърчандайзер 4
Мърчандайзер – за кого е подходяща професията

За кого е подходяща професията мърчандайзер?

Всеки желаещ може да започне от позицията на младши мърчандайзер, за предпочитане от хората, които работят на терен. По този начин можете да се запознаете най-добре с работата и да видите дали това ви харесва. Позицията на мърчандайзер на терен е подходяща за комуникативни и лъчезарни хора, които обичат да общуват с непознати. За да можете успешно да се справите с работата на мърчандайзера трябва да сте енергични, проактивни и да изпълнявате поставените за деня цели. Също така за да сте добър мърчандайзер е много важно да имате око към детайла и да сте внимателни в работата си. В стълбицата на позицията мърчандайзер има място за всеки и лесно можете да намерите подходящо място, от което да стартирате вашия път в областта на продажбите и мърчандайзинга. Ако професията мърчандайзер ви представлява интерес, не се колебайте да ни изпратите автобиография и да кандидатствате за работа в ПРОФИ!

Мърчандайзер – професионалистът, който изпълнява вашите таргети

Кои са основните задължения на мърчандайзера?

С какво се занимава професията мърчандайзер в ПРОФИ?

За кого е подходяща професията мърчандайзер?