Хобито на ПРОФИ : магазин Съседите-хранителни стоки от съседи за съседи

Голяма страст на собствениците на Профи винаги е била търговията с бързооборотни стоки.Затова точно преди една година отвори магазин „Съседите“. Това е мястото,където можем да се развихрим с асортимент,промоции,мърчандайзинг и да развием собствените си продажби!Всеки който иска да дойде и да обсъдим тънкостите на мърчандайзинга е добре дошъл в ж.к.Манастирски ливади-изток,бл.64 до к-с Флора Парк.

Ето и разказа за създаването на магазина от архитектите на „Фантастико“ –Ситискейп:

„Това е една история за творческия импулс и доверието. Защото този път попаднахме на клиенти с въображение. Клиенти, които се запалиха по нашите идеи и успяха да прозрат потенциала на решението, без да изпадат в буквализъм. Благодарение на тях, ние си припомнихме позабравеното удоволствие да работиш с молив в ръка, вместо с мишка.

И така започнахме работа със замах. Клиентите имаха много силно лого – лого, което ни даде солидна отправна точка. Знаеха точно какво усещане искат да постигнат – топла, домашна атмосфера, приятелско отношение към клиента. Като от съседи – за съседи. А когато имаш ясна цел, работата върви по вода.

Започнахме с фасадата – просто третиране, без натрапчиви елементи. Дървени рафтове за зеленчуци запълват съществуващ отвор на фасадата, пейка, окачена на конопени въжета, предлага отмора на пазаруващите.

 И малка закачка – картинки по фасадата, ама такива, че да огладнеете като ги гледате…

   Интериорът трябваше да е уютен, но запомнящ се; без изхвърляния в бюджета, но със собствена идентичност. Предложихме на клиентите едно рисковано решение, а те пък бяха достатъчно смели, за да ни повярват…Ще останете изумени колко интересни неща могат да се постигнат само с едно конопено въже. Но нека ви покажем:

 Винаги е трудно, когато правиш нещо за първи път. Но пък колко е хубаво, когато крайният резултат надмине очакванията… Нека разгледаме заедно:

 На входа ви посрещат богато заредени зеленчуци, които се отразяват в огледало от едната ви страна. Това огледало ви позволява да видите чак дъното на магазина още с първата крачка вътре. И добавя дълбочина и простор към иначе малкото пространство.

Над стилажите са обособени складови пространства, за да компенсират липсата на площ. Дървените им вратички придават топло усещане на интериора. Но основният акцент са конопените въжета, които като паяжина деликатно подчертават зоната на влизането и осветителните тела.

 Дървените рафтчета ви подканят да се освободите от излишния багаж и с леко сърце да се потопите в пазаруването.

 Нов прочит на познат елемент – обшивка на колона:

  Малко детайли…

Нямам търпение да ви заведа в една малка по обем, но безкрайна по съдържание зона – тази с алкохола… На палето ви очаква отбрана селекция, подчертана от лампа от винени бутилки:

Държа да отбележа, скъпи приятели, че освен че в измислянето и осъществяването на лампата взе участие кажи-речи целия офис, всяка една бутилка сме изпили ЛИЧНО  :-)  После да не кажете, че не взимаме нещата присърце…

Оформлението на зоната е доста…подканящо. Всеки път като погледна тези празни бутилки и ми иде да ги напълня :-)

 Освен гурме предизвикателство, тази лампа си беше и сериозна техническа трудност. Много е забавно да я нарисуваш, но когато се стигне до сигурното връзване и нивелиране на всяка бутилка…добре че в офиса си имаме и истински Повелител на възлите :-)

 Сигурно вече сте усетили, че имам пристрастия към тази зона; така че бързо да продължаваме преди да съм ви досадила:

Зоната с щандовите витрини всъщност е малка ниша…Но огледалният гръб я прави да изглежда много по-просторна.

Въжетата подчертават зоната, без да понижаваме и мачкаме тавана – хем ги има, хем ги няма:

Казах ви, че това е магазин с лично отношение. Ето още един пример за това. Всеки, който е влизал в магазин с малко дете, знае какво предизвикателство е пазаруването в тандем с отроче.

Докато родителите се прехласват по изкушенията в щандовата витрина, сме осигурили забавление за най-малките:

 И тъй като това не е просто магазин, винаги може да се отбиете за едно кафе по съседски.

 Виртуалната ни разходка е към своя край… Не пропускайте да поседнете на пейката, докато подредите багажа и допиете кафето си. Пък и може просто да поседите и да поклюкарствате със съседите си.

И така, приятели, магазин „СЪСЕДИТЕ“ вече отвори врати…

Благодарим им за удоволствието да работим заедно, за доверието и смелостта и за чувството им за хумор :-)

Rate this post